سلامت فرزندان در هر سن و سالی که باشند، برای والدین آن ها بسیار مهم و حیاتی است. یکی از بیماریهای نادری که درصد کمی از کودکان دچارش میشوند، پولیپ روده بزرگ (رکتوم) است.
پولیپ رکتوم زائدهای گوشتی در انتهای روده است که با به تعویق انداختن درمان، احتمال سرطانی شدن این توده ها وجود دارد.
اگر به فکر سلامت کودک خود هستید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا با انواع پولیپ راست روده در کودکان آشنا شویم و با دیدن علائم آن در فرزند خود، به کمک بهترین پزشک جراح کودکان، درمان این عارضه را شروع کنیم.
توده های گوشتی که در انتهای رکتوم در کودکان دیده میشوند، اندازه ها و شکل های متفاوتی دارند. این زوائد میتوانند به صورت توده هایی خوش خیم و غیر سرطانی ظاهر شوند و اگر به موقع تشخیص داده شوند، جراح متخصص کودکان میتواند به موقع آن را درمان کند.
پولیپ های رکتوم در کودکان با میکروسکوپ قابل مشاهده هستند و به طور کلی به دو دسته تقسیم بندی میشوند:
البته این دسته بندی بسیار کلی است و انواع بسیار زیادی از پولیپ های ساقه دار و تخت رکتوم در کودکان وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:
پولیپ رکتوم در کودکان نوعی بیماری گوارشی است که علائم متعددی از خود نشان میدهد و به کمک آن ها میتوانیم متوجه این بیماری شویم. البته به یاد داشته باشید که با دانستن این نشانه ها و مراجعه به پزشک متخصص کودکان میتوان به تشخیص قطعی این بیماری رسید.
زمانی که شما خونریزی های بدون درد را در کودک خود مشاهده میکنید، به جراح کودکان مراجعه میکنید تا معاینات تخصصی و دقیق تری انجام شود.
اولین گام برای معاینه پولیپ رکتوم در کودکان، بررسی مقعد با انگشت است. اگر که این زائده های گوشتی در فاصله 6 تا 7 سانتی متری دهانه مقعد قرار داشته باشد، پزشک با معاینه دستی آن را تشخیص میدهد.
اما اگر در این فاصله زائده ای مشاهده نشد، از روش های رایج دیگری مانند کولونوسکوپی استفاده میشود تا انتهای راست روده از دهانه مقعد مورد بررسی قرار بگیرد.
برای تشخیص راه درمان پولیپ رکتوم در کودکان نیاز است تا ابتدا با پزشک کودک خود مشورت کنید. دکتر با معاینه و رسیدن به اینکه وضعیت توده ها در چه شرایطی قرار دارد، پولیپ سرطانی است یا خیر، روش های درمان را به شما معرفی می کند.
در صورتی که توده پولیپ خوش خیم باشد میتوان با تجویز دارو و اصلاح نوع تغذیه این زائده را از بین برد. اما اگر توده به شکل سرطانی در آمده باشد نیاز است تا با جراحی این توده ها برداشته شوند.
Polyps do not usually turn into cancer. But if some type of polyps (called adenomas) are not removed, there’s a chance they may eventually become cancerous.”
“پولیپ ها معمولا به سرطان تبدیل نمی شوند. اما اگر برخی از انواع پولیپ ها (به نام آدنوم) برداشته نشوند، این احتمال وجود دارد که در نهایت سرطانی شوند.”
مبنع: https://www.nhs.uk/conditions/bowel-polyps/
بهترین راه برای رهایی از پولیپ های رکتوم، جراحی این توده هاست. مدت زمان جراحی، هزینه و روشی که استفاده می شود بستگی به عوامل زیر دارند:
در صورتی که پولیپ رکتوم در کودکان وضعیت حادی پیدا نکرده باشند و اندازه های آن بزرگ نباشد، می توان هنگام کولونوسکوپی آن ها را از بین برد. اما اگر توده ها رشد کند و بزرگ شوند نیاز به پلی پکتومی و برداشتن کلیه توده ها به کمک جراحی کم تهاجمی است.
پلی پکتومی روشی درمانی است که در آن پولیپ های رکتوم در کودکان به کمک یک حلقه سیمی برداشته میشوند.
درمان بیماری های کودکان را باید به دستان ماهر پزشکان متخصص کودکان سپرد. بیماری پولیپ رکتوم در کودکان اگر به مرحله سرطانی شدن برسد، به کمک جراحی توده ها برداشته خواهند شد و این عمل توسط بخترین جراحان کودک انجام خواهد شد.
شما در هر شهری که باشید میتوانید را برای جراحی پولیپ های رکتوم از بهترین جراح کودک در تهران، اصفهان، مشهد و اهواز و … کمک بگیرید.
دکتر بهار اشجعی یکی از بهترین جراحان متخصص کودک در تهران است که دارای بورد فوق تخصصی کودکان و نوزادان است. ایشان با سابقه و تجاربی که در زمینه درمان و جراحی بیماری های کودکان به دست آوردند به مهارت بسیار بالایی در درمان پولیپ رکتوم در کودکان رسیده اند.
ایشان دارای مدارک معتبر و متعددی از بهترین دانشگاههای تخصصی پزشکی ایران هستند و سوابق و افتخارات بسیار زیادی را از آن خود کرده اند.
دکتر بهار اشجعی بهترین انتخاب والدین برای درمان بیماری پولیپ رکتوم در کودکان است. شما می توانید برای تعیین نوبت معاینه و درمان با شماره های مطب ایشان که در وبسایت قرار گرفته است در ارتباط باشید.