مقعده بسته یا آنوس بسته در کودکان از دیگر بیماری های مادرزادی است که طی هفته پنجم الی هفتم بارداری در جنین اتفاق میافتد. شیوع بیماری مقعد بسته در پسر بچه ها بیشتر از دختر بچه ها است. در کودکان دختر ممکن است مجرای واژن و مقعد بسیار نزدیک به هم باشند و به صورت یک روزنه بزرگ دیده شود. این بیماری طیف گسترده ایی داشته و از خفیف تا خیلی شدید ادامه دارد.
از آنجاییکه بیماری مقعد بسته در کودکان مرتبط با یکی از مهمترین اندام های بدن کودک میباشد نیاز به درمان فوری دارد و حتما میبایست آن را جدی گرفت.
در ابتدا میخواهیم وضعیت کودکانی را بررسی کنیم که به بیماری آنوس با مقعد بسته دچار هستند.
در بدن نوزادان و کودکانی که به بیماری آنوس بسته یا مقعد بسته مبتلا هستند، ارتباطی که بین روده و دستگاه تولید مثل وجود دارد غیر طبیعی است.
در نوزادانی که سوراخ مقعد بسته است، طبیعتا هیچ راه خروجی برای ترشح مدفوع وجود نخواهد داشت به همین دلیل این مسئله باعث باعث استفراغ، بزرگ شدن و تورم شکم نوزاد میشود.
گاهی ممکن در نوزادانی که متولد می شوند تمام یا قسمتی از روده بزرگ شکل نگرفته باشد یا روی سوراخ مقعد با پوستی پوشیده شده باشد.
در مورد اول این عارضه شدیدتر و در مورد دوم ضعیف تر خواهد بود. علت ابتلا نوزادان به بیماری مقعد بسته یا آنوس بسته متفاوت است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
دلیل ایجاد بیماری مقعد بسته در نوزادان ریشه در شیوه ایجاد لقاح جنین دارد و جهشهای کروموزومی سبب ایجاد این بیماری خواهد شد.
در دوران جنینی در صورتیکه دستگاه گوارش کودک به درستی شکل نگیرد می تواند منجر به ایجاد بیماری آنوس بسته شود. البته لزوما این موضوع که نوزاد بصورت مادرزادی مشکل مادرزادی داشته باشد و مقعدش بسته باشد هم درست نیست اما عموما عارضه مقعد بسته در کودکان با مشکلات گوارشی همراه است.
شاید کودک شما دچار بیماری دردناک و آزار دهنده مقعد بسته شده باشد و شما را از بابت سلامتی فرزند دلبندتان بسیار نگران و مضطرب کرده باشد. اما جای نگرانی نیست چرا که دکتر بهار اشجعی دارای فوق تخصص جراحی های نوزادان و کودکان با مهارت و تجربه بالا میتواند فرزندتان را به راحتی معالجه و درمان کند.
درمواردی که بیماری آنوس بسته مقعد شدید تر باشد پزشک اطفال با انجام معاینه های اولیه میتواند عدم وجود سوراخ مقعد را تشخیص دهد. در طیف میانی تا خفیف بیماری مقعد بسته پزشک معالج با استفاده از عکسبرداری از ناحیه لگن و شکم نوزاد این ناهنجاری را مورد بررسی قرار داده و برای حل مشکلات ناشی از آنوس مقعدی از وسایل زیر کمک میگیرد:
استفاده از اشعه ایکس برای عکسبرداری از ناحیه ستون فقرات و بررسی کردن مشکلات و ناهنجاری های ایجاد شده.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با دکتر بهار اشجعی در ارتباط باشید.
در کودکانی که این بیماری شدیدتر باشد به وضوح سوراخ نبودن مقعد مشخص است و هنگام معاینات اولیه متوجه آن شده و برای حل این مشکل درمان را فوراً آغاز میکنند.
در کودکانی که در طیف میانی تا خفیف بیماری مقعد بسته قرار دارند میتوان از علائم و نشانه های زیر متوجه این بیماری (آنوس بسته) شد.
در موارد خفیف تر بیماری مقعد بسته را میتوان از نشانه هایی که در ادامه به آن اشاره شده تشخیص داد:
در صورت بسته بودن مقعد در نوزادان و کودکان به علت اینکه دفع مدفوع صورت نمیگیرد، این کودکان دچار نقص و ناهنجاری های دیگری در بدن خود نیز میشوند که این بیماری ها به شرح زیر است:
درصورتیکه تشخیص اولیه داده شود که بیماری های گفته شده در بالا در بدن کودک وجود دارد، پزشک درخواست تصویر برداری از بدن کودک را میدهد تا درمان فورا شروع شود.
مقعد بسته در کودکان، بسته به وخامت بیماری روش درمان را متفاوت کرده. گاهی اوقات این عارضه نیاز به چندین درمان دارد و لزوما نیازی نیست در همه موارد جهت درمان آنوس بسته عمل جراحی انجام داد.
در روشی به نام کولوستومی، یک استوما – شکافی روی شکم که در آن روده به سمت پوست بیرون می آید – ایجاد می شود. … روش کلستومی به منظور عدم رشد کافی نوزاد صورت میگیرد.
روش دوم که آنوپلاستی نام دارد، شامل کشیدن رکتوم به سمت پایین به سمت مقعد است که در آن یک دهانه جدید مقعد ایجاد می شود.
چند ماه بعد پس از بهبود دهانه جدید مقعد، روش سوم برای بستن استوما انجام خواهد شد.
برای تعیین وقت ملاقات با شماره ۴۴۸۴۱۸۶۲ – ۰۲۱ تماس بگیرید.
هیچ دلیل شناخته شده ای برای سوراخ نشدن مقعد وجود ندارد. اشکال مختلفی از این نقص مادرزادی وجود دارد، از جمله عدم وجود دهانه مقعد. باز شدن مقعد در موقعیت اشتباه، معمولاً یک دهانه بسیار کوچک است.
عدم وجود کامل دهانه مقعد نیاز به جراحی اورژانسی برای نوزاد دارد. ترمیم های جراحی با استفاده از بیهوشی عمومی (در حالی که کودک در خواب عمیق و بدون درد است) انجام می شود.
بطور کلی بیماری مقعد بسته در کودکان اصلا شوخی بردار نیست و در صورتیکه نادیده گرفته شود، همانطور که گفته شد میتواند تاثیرات مخربی بر بدن نوزاد یا کودک شما بگذارد؛ پس از والدین گرامی تقاضا میشود در خصوص آزمایشات کودک، جراحی ها و درمان او صبر پیشه کنند.
دکتر بهار اشجعی دارای فوق تخصص عمل های جراحی در زمینه بیماری اطفال یکی از پزشکان زبردست و باتجربه در تهران است که با استفاده از تکنولوژی و تجهیزات پزشکی به روز دنیا میتواند فرزندتان را معالجه کند. شما میتوانید در صورت نوبت گیری و اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.
جهت ارتباط با دکتر بهار اشجعی اینجا کلیک کنید.
1 Comment
Cheers!