لوگو سایت دکتر اشجعیلوگو سایت دکتر اشجعیلوگو سایت دکتر اشجعیلوگو سایت دکتر اشجعی
  • خانه
  • خدمات
    • جراحی هیپوسپادیاس
    • جراحی تنگی مجرای ادرار
    • جراحی عدم نزول بیضه
    • درمان فتق کشاله ران
    • درمان فتق ناف در کودکان
    • ختنه در کودکان
    • مشاهده سایر خدمات …
  • مقالات
  • ویدیوهای من
  • رزومه
  • درباره من
  • تماس با ما
رزرو نوبت
✕
سرطان بیضه
سرطان بیضه، علائم و نشانه های آن
دسامبر 11, 2022
بیماری مقعد یا آنوس بسته در کودکان و درمان آن
مقعد بسته یا بدون سوراخ در نوزادان
دسامبر 31, 2022
فیلتر بر اساس دکتر بهار اشجعی on دسامبر 26, 2022
دسته بندی
  • مقالات
برچسب
درد بیضه در کودکان
عناوین مقاله ( جهت نمایش سریع) نمایش
1) درد بیضه و تشخیص علل ایجاد درد
2) منظور از درد بیضه ها (Testicular Pain) چیست؟
3) درد در بیضه های کودکان نشانه چیست؟
4) درد بیضه در کودکان چگونه خود را نشان می‌دهد؟
5) علل شایع ایجاد درد در بیضه ها چیست؟
6) درد های بیضه در کودکان چگونه درمان می‌شود؟
7) علت درد بیضه در کودکان چگونه تشخیص داده می‌شود؟
8) برای درمان درد بیضه در کودکان چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
9) سوالات متداول درباره احساس درد در بیضه پسران

درد بیضه و تشخیص علل ایجاد درد

احساس درد در بیضه کودکان که قسمتی از دستگاه تناسلی در آقایان است که وظیفه تولید اسپرم و هورمون های مردانه (تستسرون) را بر عهده دارند قطعا احساس خوشایندی نیست و اگر این درد ها تکرار شوند باید بطور جدی مورد بررسی قرار بگیرد. در واقع عامل مردانگی و باروری آقایان بیضه های قرار گرفته در کیسه بیضه آن هاست.

اگر حادثه‌ای سبب ایجاد درد و ناراحتی در بیضه ها شود، سلامت جسمانی مردان و همچنین قدرت باروری آن ها به خطر می‌اندازد.

پس لازم است تا با درد بیضه و دلایل بروز آن آشنا باشیم تا در صورت مشاهده علائم درد بیضه ها در کودکان، هر چه سریع تر برای رفع آن اقدام کنیم.

منظور از درد بیضه ها (Testicular Pain) چیست؟

بیضه اندام های تخم مرغی شکلی در مردان است که در کیسه های بیضه قرار دارد و از بدو تولد شروع به رشد و بزرگ شدن می‌کند. با وجود این اندام بسیار حساس، درد های مزمن و شدید بیضه در طول زندگی مردان یکی از چالش های بزرگی است که با آن رو به رو هستند.

گاهی ممکن است در اثر برخی بیماری ها و یا حوادث غیر منتظره آسیبی به بیضه ها وارد شود و درد ناخوشایندی را برای کودکان پسر و مردان رقم بزند. توجه به علائم و نشانه هایی که همراه درد بروز پیدا می‌کند، مانع از ابتلا به بیماری های سخت و اثرات جبران ناپذیر آن خواهد شد.

به گفته منبع معتبر پزشکی “mayoclinic.org” گاهی چیزی که از آن به عنوان درد بیضه یاد می‌شود لزوما بیضه درد نیست و منشا آن می‌تواند درد در کشاله ران، زیر شکم و یا در اثر سنگ کلیه باشد. در واقع سنگ کلیه و یا فتق کشاله ران عوامل رایجی است که باعث ایجاد درد در بیضه های کودکان و مردان می‌شود.
منبع: https://www.mayoclinic.org/symptoms/testicle-pain/basics/causes/sym-20050942

درد در بیضه های کودکان نشانه چیست؟

درد در بیضه های چپ و راست در اغلب اوقات بیانگر ابتلا به بیماری دیگری است که از طریق درد بیضه در حال خود نمایی است.

برخی از بیماری هایی که منجر به بروز درد در بیضه ها می‌شوند عبارتند از:

عفونت و التهاب: بیضه و مجاری انتقال دهنده اسپرم در اثر عفونت های منتقله از روابط جنسی (STI) و یا عفونت ادراری ممکن است دچار التهاب، تورم و یا قرمزی شوند.

قانقاریای فورنیه: قوی ترین نوع عفونت باکتریایی که شیوع آن از دیواره شکمی آغاز شده و با انتشار باکتری ها در بیضه ها و آلت تناسلی، قانقاریا فورنیه است. از قانقاریا با عنوان بیماری مرگ بافت نیز یاد می‌شود که علائمی شامل موارد زیر را دارد:

  • تب و لرز
  • پوسته پوسته شدن و ترک پوست اطراف بیضه
  • تاول پوستی اطراف بیضه و آلت تناسلی در مردان

هیدروسل: با تجمع مایع در اطراف بیضه و در کیسه بیضه، هیدروسل به وجود آمده و تورم و درد بیضه در کودکان نمایان خواهد شد.

واریکوسل: تجمع غیر طبیعی خون در رگ های خونی در قسمت بالا و پشت بیضه ها واریکوسل را به وجود می‌آورد. درد شدید و ناگهانی و همچنین تورم غیر عادی رگ های خونی اطراف بیضه نشانه‌هایی از واریکوسل است که علاوه بر ایجاد درد بیضه، در صورت عدم درمان منجبر به ناباروری خواهد شد.

سرطان بیضه: بر خلاف تصور، سرطان بیضه در کودکان ممکن است هیچ گاه با درد همراه نباشد و تنها با ایجاد تومورهای سرطانی به صورت ناگهانی همراه با خونریزی یا حتی قطع جریان خون در بیضه همراه باشد. تنها در صورت خونریزی است که درد بیضه رخ می‌دهد.

علائم درد بیضه در کودکان

درد بیضه در کودکان چگونه خود را نشان می‌دهد؟

فارغ از بیماری های موثر در بروز درد بیضه در کودکان، برخی نشانه های رایج در مراجعه کنندگان گزارش شده است که با وجود آن ها معاینات فیزیکی پزشک اطفال بسیار آسان تر خواهد شد.

  • کبودی:

ممکن است بعد از درد با دیدن کبودی در اطراف کیسه بیضه فرزند پسر خود، به ابتلای او به بیماری های موثر در ایجاد درد بیضه پی ببرید. کبودی بیضه ها به معنای آسیب در اثر بیماری و یا جراحت و ضربه می‌باشد.

  • تب و لرز:

اگر درد بیضه ها در اثر التهاب و یا عفونت های باکتریایی باشد، احتمال آنکه فرزند شما تب و لرز را تجربه کند بسیار بالاست.

  • تهوع و استفراغ:

با اینکه داشتن حال تهوع و استفراغ و دل درد نشانه بسیاری از بیماری ها است، می‌تواند نشانه ای از درد بیضه هم باشد. در صورتی که کودک شما به چرخش بیضه مبتلاست، ممکن است تهوع و استفراغ را نیز تجربه کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و معاینه توسط پزشک، تماس بگیرید.

علل شایع ایجاد درد در بیضه ها چیست؟

دلایل بسیار زیادی وجود دارد که منجر به بروز درد در بیضه های کودکان و بزرگسالان می‌شود. حتی یک جراحت کوچک و جزئی هم می‌تواند در ایجاد درد و ناراحتی برای فرزندان پسر شما نقش داشته باشد.

برخی از علل شایع درد در بیضه های کودکان شمال موارد زیر می‌باشد:

  • سنگ کلیه
  • واریکوسل
  • هیدروسل
  • اپیدیدیمیت
  • اسپرماتوسل
  • فتق کشاله ران (فتق بیضه)

علل درد بیضه در کودکان پسر

مطالعه بیشتر: فتق کشاله ران در کودکان

درد های بیضه در کودکان چگونه درمان می‌شود؟

برای درمان درد بیضه در کودکان راه و روش های متنوعی وجود دارد که با توجه به علت و شدت این عارضه می‌توان بهترین راه درمان را برای کودکان آغاز کرد.

درمان های خانگی درد بیضه، درمان دارویی درد بیضه کودکان و هم چنین جراحی روش های رایجی برای از بین بردن درد بیضه است. توجه داشته باشید که قبل از اقدام به درمان لازم است تا به پزشک متخصص اورولوژی و یا پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید و درباره انتخاب راه درمان مشورت کنید.

درمان خانگی درد بیضه در کودکان:

اگر کودک شما درد بیضه را در اثر التهاب و یا جراحت جزئی تجربه می‌‌کند، توصیه هایی که در ادامه آورده‌ایم در کاهش درد بیضه به طور موثری نقش دارد:

  1. استفاده از پوشش محافظ کیسه بیضه برای جلوگیری از حرکت آن
  2. بالا نگه داشتن بیضه ها با قرار دادن یک حوله در زیر کیسه بیضه
  3. استفاده از دوش آب گرم به سبب کاهش میزان تورم بیضه ها
  4. مصرف مسکن های تجویز شده توسط پزشک
  5. استفاده از کمپرس سرد برای کاهش التهاب

درمان دارویی درد بیضه در کودکان:

به دنبال درمان درد بیضه در کودکان، ممکن است پزشک ماهر اطفال دارو و مسکن های کاهنده درد را تجویز کند.

استامینوفن، ایبوپروفن، آنتی بیوتیک ها و برخی داروهای ضد التهابی جز مواردی است که پزشک متخصص اطفال برای کاهش و قطع درد بیضه آن را همراه دستورالعمل برای کودک تجویز می‌کند.

جراحی درد بیضه در کودکان:

جراحی قدم آخر درمان درد بیضه است. اگر عامل درد بیضه در کودکان بیماری های دیگری شامل عدم نزول بیضه و یا جمع شدن مایع در کیسه بیضه (هیدروسل) باشد، راه چاره‌ جراحی خواهد بود.

شما می‌توانید با رزرو نوبت برای معاینه و درمان درد بیضه فرزند خود، با شماره های کلینیک دکتر اشجعی در تماس باشید.

توجه داشته باشید برای تشخیص سرطان بیضه نیز از جراحی کمک گرفته می‌شود تا نمونه های لازم برای آزمایش تست سرطان برداشته شود.

“اگر کودک شما در اثر پیچش بیضه و یا در صورت ابتلا به بیضه نزول نکرده به درد بیضه مبتلا شده، راه حل قطعی از بین بردن این درد طاقت فرسا جراحی توسط یک متخصص حرفه‌ای اطفال است.”

علت درد بیضه در کودکان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

دکتر کودکان در اولین مرحله با معاینات فیزیکی تشخیص می‌دهد علت درد در بیضه ها چیست. سپس به کمک آزمایش و تصویربرداری که اغلب از سونوگرافی و ام آر آی استفاده می‌شود، تشخیص دقیق و صحیح دلیل درد بیضه صورت می‌گیرد.

در مرحله آخر در صورتی که بیماری شدید نباشد، از درمان های خانگی برای درمان درد بیضه استفاده می‌شود. اگر شدت عارضه به جراحی نرسیده باشد و درمان در منزل پاسخگو نباشد، از درمان دارویی کمک گرفته خواهد شد.

و در بحرانی ترین وضعیت جسمانی درمان درد بیضه توسط جراحی صورت خواهد گرفت. یعنی به هنگام بیماری های درمان نشده در دستگاه تناسلی پسران در سنین نوزادی، نیاز است تا درد های حاصل از آن در سنین کودکی و بزرگسالی درمان شود.

درمان درد بیضه در کودکان

برای درمان درد بیضه در کودکان چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

هیچ گاه نشانه ها را نادیده نگیرید!

هر زمانی که تورم، التهاب، قرمزی، تب و توده هایی در کیسه بیضه کودک خود مشاهده کردید او را برای معاینات بیشتر نزد یک پزشک متبحر اورولوژی و یا اطفال ببرید.

همچنین اگر علائم و نشانه هایی از چرخش بیضه و یا عدم نزول بیضه را همراه درد ناگهانی، حالت تهوع و یا استفراغ شاهد بودید هرچه سریع‌تر به جراح اطفال مراجعه کنید.

برای تعیین وقت مشاوره و معاینه با ما تماس بگیرید.

 

سوالات متداول درباره احساس درد در بیضه پسران

درد بیضه ها می‌تواند نشانه برخی بیماری ها همچون پیچش بیضه، واریکوسل، جراحت در اثر ضربه، فتق کشاله ران و یا حتی سرطان بیضه باشد.
در صورت مشاهده علائمی همچون تب، تورم و التهاب، قرمزی و درد مزمن در طولانی مدت در بیضه های فرزند خود، با پزشک اطفال فرزندتان تماس بگیرید.
اگر کودک شما دچار درد ناگهانی و مزمن، تورم و التهاب شدید در اثر ضربه یا بیماری های زمینه‌ای مانند هیدروسل و یا سرطان بیضه شده باشد، در صورت عدم درمان آن ممکن است عواقب جبران ناپذیری از خود بر جای بگذارد. پس در صورت مشاهده درد و تورم در بیضه های کودک خود هرچه سریع‌تر جهت درمان به متخصص اطفال و یا پزشک اورولوژی مراجعه کنید.
گاهی اوقات درد بیضه می‌تواند به صورت خود به خود از بین برود و اینکه چه زمانی کودک شما دوباره به این درد مزمن مبتلا خواهد شد مشخص نیست.
با توجه به علت ایجاد درد در بیضه های کودکان مدت زمانی که طول می‌کشد تا خوب شود متفاوت است. درد بیضه می‌تواند 1 تا 3 روز زمان برای بهبودی نیاز داشته باشد. گاهی نیز ممکن است تا 4 هفته زمان برای درمان درد بیضه لازم باشد.
یکی از علائم شایع بلوغ در سنین نوجوانی در پسران، درد بیضه هاست. پس اگر فرزندان نوجوان شما از درد در بیضه های خود شکایت دارند ممکن است به دلیل بلوغ آن ها باشد. اما اگر بهبودی در این عارضه را شاهد نبودید و درد همراه علائمی همچون تب بروز بیشتری پیدا کرد، بهتر است به متخصص اورولوژی مراجعه کنید.
امتیازات این مقاله
اشتراک گذاری
5

نوشته های مرتبط

تفاوت پرولاپس رکتوم و بواسیر در کودکان
فوریه 7, 2023

تفاوت پرولاپس رکتوم و بواسیر چیست؟


مطالعه بیشتر
سرطان بیضه
دسامبر 11, 2022

سرطان بیضه، علائم و نشانه های آن


مطالعه بیشتر
عفونت ادراری در کودکان و نوزادان
آگوست 16, 2022

عفونت ادراری در کودکان و نوزادان و اقدامات لازم برای آن


مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای رزرو نوبت و تعیین وقت ویزیت با ما در تماس باشید | فرم تعیین وقت

درباره دکتر بهار اشجعی


دکتر بهار اشجعی دارای بورد فوق تخصصی در جراحی کودکان و نوزادان از پزشکان منحصر به فرد و ماهر در زمینه جراحی اطفال و کودکان در تهران هستند، ایشان دوره پزشکی عمومی را در دانشگاه شهید بهشتی تهران گذراندند و بعد از اتمام دوره پزشکی عمومی به تحصیل در رشته جراحی عمومی در دانشگاه شهید بهشتی تهران پرداختند، بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی در رشته جراحی عمومی، در رشته جراحی اطفال پذیرفته شدند و دوره جراحی اطفال را در دانشگاه علوم پزشکی تهران گذراندند و موفق به کسب رتبه اول کشوری در برد فوق تخصصی جراحی اطفال شدند.

خدمات دکتر بهار اشجعی


  • جراحی فتق کشاله ران در کودکان
  • جراحی فتق ناف در کودکان
  • ختنه در کودکان
  • عدم نزول بیضه در کودکان
  • تنگی مجرای ادرار در کودکان
  • جراحی هیپوسپادیاس در کودکان

راه های ارتباط با ما


  • مطب:  تهران ـ انتهای بلوار کشاورز، رو به روی درب شرقی بیمارستان امام خمینی، ساختمان شیشه ای سبز، پلاک ۳۷۰ شماره ۴۱۶ طبقه ۳ واحد ۱۹
  • ۰۲۱-۴۴۸۰۶۶۶۸ | ۰۲۱-۴۴۸۴۱۸۶۲

  • بیمارستان کودکان تهران: تقاطع خیابان طالقانی و ولیعصر، روبروی جهاد کشاورزی، پلاک ۴۵۴

  • بیمارستان لاله شهرک غرب: تهران ، شهرک غرب ، فاز ۵ ، خیابان سیمای ایران ، نبش فلامک جنوبی
  • نوشته‌های تازه

    • دیورتیکول مکل در کودکان
    • پیچ خوردگی بیضه در کودکان
    • درمان ابهام تناسلی در نوزادان و کودکان
    • درمان کیسه بیضه حاد در کودکان
    • تفاوت پرولاپس رکتوم و بواسیر چیست؟
    کلیه حقوق متعلق به سایت دکتر اشجعی می باشد.
    طراحی شده توسط آمیناگروپ