انحنای آلت تناسلی در کودکان و نوزادان که به عنوان کوردی (Chordee) نیز شناخته میشود، اختلالی به نسبت شایع و مادرزادی بوده که در گذر زمان و با بزرگ تر شدن کودک شدت آن بیشتر خواهد شد.
خم شدن و کج بودن آلت تناسلی تاثیر منفی و مخربی در دوران کودکی ندارد. بلکه در صورت درمان نشدن، میتواند عملکرد جنسی مردان را در سنین بزرگسالی تحت تاثیر قرار بدهد. به همین علت است که اغلب پزشکان متخصص جراحی کودکان و نوزادان توصیه میکنند به محض مشاهده حالاتی از انحنای آلت تناسلی در فرزندان خود، به دنبال جراحی و ترمیم این عارضه باشید.
در صورتیکه متوجه انحنای آلت تناسلی فرزند خود شدید و میخواهید کجی مادرزادی آلت تناسلی فرزندتان را درمان کنید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
کوردی، انحنای آلت تناسلی، آکوردی و یا کجی آلت تناسلی یک نقص مادرزادی نسبتاً شایع در کودکان و نوزادان پسر است که منجر به خم شدن آلت تناسلی به ویژه در هنگام نعوظ میشود. ابتلا به بیماری پیرونی در کودکان و مردان بزرگسال، میتواند نقش چشمگیری در کجی آلت تناسلی به سمت چپ یا راست داشته باشد.
بسیاری از مردان علاوه بر تجربه انحنای آلت تناسلی، هیپوسپادیاس یا وجود یک مجرای اضافی در نزدیکی نوک آلت تناسلی را نیز تجربه خواهند کرد. به دنبال هیپوسپادیاس، کج ادراری در کودکان نیز به وجود خواهد آمد.
به گزارش healthline.com درباره انحنای آلت تناسلی در کودکان و نوزادان پسر آمده است:
“Chordee is relatively common, happening in about 1 of every 200 births of male children. It’s a congenital condition, meaning that your child can be born with it. If this is the case, your doctor will likely diagnose it right away and talk to you about possible surgery for your child.”
” آکوردی یا کوردی نسبتاً رایج است و در حدود ۱ نفر از هر ۲۰۰ فرزند پسر تازه متولد اتفاق میافتد. این یک بیماری مادرزادی است و به معنای آن است که فرزند شما میتواند با آن متولد شود. در اینصورت، پزشک متخصص اطفال حین معاینات متوجه انحنای آلت تناسلی شده و در مورد جراحیهای احتمالی آن با شما صحبت خواهد کرد. ”
بارزترین نشانه انحنای آلت تناسلی در کودکان و نوزادان، کج شدن آلت تناسلی به چپ، راست، بالا یا پایین با حالتی تیز و بد شکل است. این انحنا میتواند از هر قسمتی از آلت، از قبیل کلاهک آلت تناسلی گرفته تا نزدیکی بیضهها دیده میشود.
از دیگر علائم احتمالی انحنای آلت تناسلی در پسران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
رزرو نوبت اینترنی: فرم رزرو نوبت دکتر بهار اشجعی
همچنین ممکن است علائم و نشانههای زیر را نیز مشاهده کنید:
هر یک از علائم ذکر شده میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و با توجه به شدتی که دارد، در عملکرد جنسی در بزرگسالی مردان تاثیر بگذارد.
به طور کلی دلیل شناخته شدهای برای انحنای آلت تناسلی در کودکان و نوزادان وجود ندارد. با این حال ممکن است که کوردی در زمان جنینی و حین رشد آلت تناسلی و در نزدیکی هفته دهم بارداری، هنگامی که بافتهای آلت تناسلی در حال رشد است، متوقف شود.
در اینصورت رشد کامل آلت تناسلی با مشکل مواجه شده و باعث خمیدگی این اندام در کودکان و نوزادان پسر خواهد شد. دلیل توقف رشد بافت آلت تناسلی نامشخص بوده و برخی از پزشکان معتقدند اختلالات ژنتیکی میتواند نقش موثری در بروز این نقص مادرزادی داشته باشد.
به علاوه ختنه نوزاد در زمانی که آلت تناسلی ملتهب است نیز میتواند در بروز اختلال انحنای آلت تناسلی موثر باشد.
انحنای آلت تناسلی در دوران بزرگسالی نیز میتواند دلایل خاص خود را داشته باشد که عبارتند از:
شماره تلفن مطب دکتر بهار اشجعی: ۴۴۸۴۱۸۶۲ – ۰۲۱
تقریباً از هر ۲۵۰ الی ۳۰۰ نوزاد تازه متولد، یکی از آنها با بیماری کوردی یا همان انحنای آلت تناسلی متولد میشود و تقریباً ۰.۳ درصد از مردان جامعه را به خود درگیر میکند.
“اگر فرزند شما هم یکی از آن ۰.۳ درصد افرادی است که به انحنای آلت تناسلی مبتلا شده، بهتر است تا پشت گوش انداختن روند درمان را کنار بگذارید و همین حالا، با مراجعه به پزشک متخصص اطفال، سلامتی و آیندهی فرزندان خود را تضمین کنید.”
از آنجایی که بیماری کوردی در کودکان و نوزادان مادرزادی است، معمولاً در اولین معاینه نوزاد توسط پزشک متخصص اطفال قابل تشخیص خواهد بود. علاوه بر معاینه بالینی اندام تناسلی فرزند شما، آزمایشات دیگری نیز ممکن است در تشخیص انحنای آلت تناسلی مورد استفاده قرار بگیرد که عبارتند از:
محلول نمکی باعث سفت شدن آلت تناسلی میشود. با سفت شدن آلت تناسلی، پزشک میتواند میزان انحنای آلت تناسلی در پسر بچه ها را به خوبی تشخیص دهد.
اگر میزان انحنا بیشتر از ۳۰ درجه باشد، دکتر متخصص کودکان و نوزادان جراحی آلت تناسلی را توصیه خواهد کرد.
این آزمایشات برای بررسی سلامت دستگاه تناسلی کودکان و نوزادان شما مورد استفاده قرار میگیرد.
معمولاً پزشک متخصص اطفال شما بعد از معاینات لازم، شما را به متخصص اورولوژی اطفال ارجاع میدهد تا تشخیصها را تایید کند و در صورت نیاز، عمل جراحی انحنای آلت تناسلی را انجام دهد.
“انحنای آلت تناسلی یک عارضه شایع در کودکان و نوزادان بوده و جای نگرانی ندارد. به طوری که به راحتی قابل تشخیص بوده و طی یک عمل جراحی آسان در دوران نوزادی، قابل درمان خواهد بود.”
تنها روش مناسب برای درمان انحنای آلت تناسلی در کودکان، جراحی آلت تناسلی میباشد. آن هم در صورتی که میزان انحنا بیشتر از ۳۰ درجه باشد.
جراحی انحنای آلت تناسلی در کودکان و نوزادان تحت بیهوشی انجام میشود. به همین دلیل است که در اغلب موارد این عمل را تا ۶ ماهگی، و تا زمانی که بیهوشی خطرساز نباشد به تعویق میندازند.
عمل جراحی انحنای آلت تناسلی به دلیل آنکه در ناحیه حساس بدن و قسمتی که پر از اعصاب حسی است انجام میشود، ممکن است درد زیادی داشته باشد.
درد ناشی از انحنای آلت تناسلی در کودکان اکثراً ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از عمل احساس شده و به کمک داروهای مسکن مانند استامینوفن یا ایبوپروفن قابل مدیریت خواهد بود. همچنین به منظور جلوگیری از عفونت بعد از جراحی انحنای آلت تناسلی، از آنتی بیوتیک استفاده خواهد شد.
بعد از اتمام عمل انحنای آلت تناسلی از یک سوند برای تخلیه ادرار به طور مستقیم از مثانه استفاده میشود. در اینصورت دفع ادرار دردناک نبوده و موجب تحریک آلت تناسلی فرزندتان نخواهد شد.
بیشتر بخوانید: علائم تنگی مجرای ادرار در کودکان و نوزادان چیست؟
شماره مطب دکتر بهار اشجعی جهت دریافت نوبت معاینه: ۴۴۸۰۶۶۶۸ – ۰۲۱
به طور کلی عوارض ناشی از عدم درمان انحنای آلت تناسلی و یا به تعویق انداختن جراحی، عوارض احتمالی زیر را در بزرگسالی به همراه خواهد داشت:
بعد از عمل جراحی انحنای آلت تناسلی و مرخص شدن فرزندتان از بیمارستان، لازم است تا نکات مراقبتی زیر را رعایت کنید و شاهد بهبودی سریعتر این عارضه در فرزندان خود شوید:
در صورتی که فرزند شما در شرایط زیر قرار داشته باشد، شانس نیاز به عمل جراحی انحنای آلت تناسلی بسیار بالا خواهد رفت:
اگر انحنای آلت تناسلی فرزندتان را در کودکی درمان نکنید، این مشکل حاد تر شده و در بزرگسالی میتواند موجب کاهش اعتماد به نفس و احساس درد در ناحیه تناسلی شود.
بله. مقداری تورم بعد از عمل جراحی کجی آلت تناسلی در کودکان طبیعی است. اما اگر شدت تورم زیاد شد و به مرور زمان وضعیت آن وخیم تر شد، بهتر است تا در اولین فرصت به پزشک متخصص اورولوژی اطفال یا جراح متخصص کودکان و نوزادان مراجه کنید.
بیشتر بخوانید: علت درد بیضه در پسران چیست؟
بله. اگر این عمل جراحی در سنین ۴ تا ۶ ماهگی در نوزادان پسر انجام شود، موفقیت آمیز بوده و نتایج رضایت بخشی را به دنبال خواهد داشت.
دقت داشته باشید که اگر عمل کجی مادرزادی آلت تناسلی در نوزادان و کودکان تا سنین بزرگسالی به تعویق بیفتد؛ میتواند پیچیده و سخت شود.
در صورت مشاهده هر یک از علائم و نشانههای زیر بعد از درمان انحنای آلت تناسلی در کودکان توسط تیغ جراحی، بهتر است تا فوراً به مطب پزشک متخصص فرزندتان مراجعه کنید:
دریافت نوبت اینترتی: فرم دریافت نوبت دکتر بهار اشجعی