لوگو سایت دکتر اشجعیلوگو سایت دکتر اشجعیلوگو سایت دکتر اشجعیلوگو سایت دکتر اشجعی
  • خانه
  • خدمات
    • جراحی هیپوسپادیاس
    • جراحی تنگی مجرای ادرار
    • جراحی عدم نزول بیضه
    • درمان فتق کشاله ران
    • درمان فتق ناف در کودکان
    • ختنه در کودکان
    • مشاهده سایر خدمات …
  • مقالات
  • ویدیوهای من
  • رزومه
  • درباره من
  • تماس با ما
رزرو نوبت
✕
درمان بیماری هیرشپرونگ در کودکان
هیرشپرونگ در کودکان و نوزادان
نوامبر 23, 2022
درد بیضه در کودکان
درد بیضه و تشخیص علل ایجاد درد
دسامبر 26, 2022
فیلتر بر اساس دکتر بهار اشجعی on دسامبر 11, 2022
دسته بندی
  • مقالات
برچسب
سرطان بیضه
عناوین مقاله ( جهت نمایش سریع) نمایش
1) سرطان بیضه، علائم و نشانه های آن
2) علائم سرطان بیضه در نوجوانان
3) علت و منشاء سرطان بیضه در نوجوانان چیست؟
4) انواع سرطان بیضه در نوجوانان و جوانان
5) چه عواملی که احتمال بروز سرطان بیضه را در فرد بالا میبرند؟
6) تشخیص سرطان بیضه در نوجوانان و جوانان چگونه صورت می‌گیرد؟
7) درمان سرطان بیضه در نوجوانان و جوانان
8) سوالات متداول درباره سرطان بیضه در نوجوانان و کودکان

سرطان بیضه، علائم و نشانه های آن

سرطان بیضه (Testical Cancer) همانطور که از نامش پیداست بافت بیضه ها را هدف قرار میدهد و ممکن است سنین ۱۵ تا ۴۵ سال را درگیر چنین سرطانی کند. سرطان بیضه انواع مختلفی دارد و از شایع ترین انواع آن می‌توان به تومور سلول زا اشاره کرد. خبر خوب این است که اگر در مراحل اولیه، سرطان بیضه تشخیص داده شود در اکثر موارد قابل درمان است.

علائم سرطان بیضه در نوجوانان

در ۱۰% موارد ممکن است سرطان بیضه علائمی نداشته باشد و صرفا با لمس یک توده سفت در بیضه توسط خود شخص تشخیص داده شود؛ اما آگاهی از سرطان بیضه و دانستن علائم و نشانه های این سرطان میتواند در تشخیص به موقع سرطان بیضه و آمادگی برای اقدامات لازم درمانی به شما کمک کند. از شایع ترین علائم سرطان بیضه در نوجوانان میتوان به موارد ذیل اشاره داشت:

  • هیدروسل
  • ناراحتی یا درد بیضه
  • بزرگ شدن سایز سینه
  • حساس شدن بافت پستان
  • کمر درد تورم ناگهانی در بیضه
  • توده بزرگ یا کوچک در هر دو بیضه
  • احساس سنگینی در کیسه اسکروتوم (کیسه بیضه)
  • درد مبهم در قسمت کشاله ران یا قسمت تحتانی شکم

سرطان بیضه به ندرت ممکن است تا قبل از ۱۵ سالگی تشخیص داده شود اما نوعی از سرطان بیضه وجود دارد که در شیرخواران هم دیده می‌شود.

لطفا در صورت وجود هر کدام از این علائم برای انجام معاینات اولیه به پزشک متخصص مراجعه فرمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علل ایجاد درد در بیضه کودکان می توانید مقاله قرار داده شده در سایت را بخوانید.

علت و منشاء سرطان بیضه در نوجوانان چیست؟

سرطان بیضه زمانی شروع میشود که چیزی باعث تغییر در DNA سلول های سالم بیضه می‌شود. DNA سلول حاوی اطلاعاتی است که دستور انجام کاری را به سلول صادر می‌کند. در نتیجه این تغییرات به وجود آمده به سلول ها دستور می‌دهند که به سرعت رشد کنند و تکثیر شوند . این تغییرات غیر طبیعی در بیضه ها موجب به وجود آمدن توده ای به نام تومور در بیضه ها می‌شود. سرطان بیضه که نشأت گرفته از سلول های زایا است شروع میشود اما تاکنون دلیل اصلی تغییرات ایجاد شده در سلول زایا و تبدیل آنها به سلول های سرطانی مشخص نشده است.

با توجه به مقاله ای که در سایت mayoclinic.org آمده است:

The testes form in the belly during fetal development. They typically descend into the scrotum before birth. If you have a testicle that never descended, your risk of testicular cancer is higher. The risk is increased even if you’ve had surgery to move the testicle to the scrotum.
بیضه ها در دوران رشد جنین در شکم تشکیل می شوند. آنها معمولاً قبل از تولد به داخل کیسه بیضه فرو می روند. اگر بیضه ای دارید که هرگز پایین نیامده است، خطر ابتلا به سرطان بیضه در شما بیشتر است. این خطر حتی اگر برای انتقال بیضه به کیسه بیضه جراحی شده باشد، افزایش می یابد.
منبع: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/testicular-cancer-care/symptoms-causes/syc-20352986

انواع سرطان بیضه در نوجوانان و جوانان

دو نوع اصلی از تومورهای سلول زایای بیضه وجود دارد: غیر سمینوما و سمینوما

غیر سمینوماها در مردان ۱۵ تا ۳۵ ساله شایع تر است که رشد و گسترش آن از نوع سمینوما سریع تر و بیشتر است. تومور غیر سمینوما انواع مختلفی دارد از جمله: تومور کیسه زرد، تراتوما، امبریونال کار سینوما و… .

سمینوما بیشتر مردان ۲۵ تا ۵۵ ساله را تحت تاثیر قرار می دهند و  اگر مرد مسنی به سرطان بیضه مبتلا شود احتمال ابتلا آن به نوع غیر سمینوما بیشتر است. همچنین سرطان بیضه از نوع سمینوما به نسبت غیر سمینوما تهاجمی نیست و درمان سرطان بیضه معمولا موفقیت آمیز است.

انواع سرطان بیضه در کودکان

بیشتر بخوانید: عدم نزول بیضه در کودکان

چه عواملی که احتمال بروز سرطان بیضه را در فرد بالا میبرند؟

عواملی که ریسک ابتلا به سرطان بیضه را در نوجوانان و جوانان بالا میبرد عبارتند از:

بیضه نزول نکرده: اگر بیضه ها در هنگام تولد پایین نیایند و درجای اصلی خود (کیسه بیضه) قرار نگیرند می‌تواند در آینده باعث سرطان بیضه در کودک شود. بطور کلی در افرادی که بیضه نزول نکرده دارند ریسک ابتلا به سرطان بیضه ۳ الی ۴ برابر می‌شود به همین منظور بهتر است قبل از رسیدن پسران به سن بلوغ درمان بیضه نزول نکرده انجام گیرد.

داشتن سابقه خانوادگی سرطان بیضه: در نوزادان پسری که خانواده درجه ۱ او مانند عمو، پدر و … دچار سرطان بیضه شده باشند یا افرادی که در کودکی یکی از بیضه های آن درگیر سرطان شده باشد احتمال اینکه در آینده بیضه دیگر او هم درگیر سرطان شود وجود دارد.

مشکلات مادرزادی: کودکانی که با مشکلات مادرزادی آلت تناسلی، کلیه و بیضه ها متولد می‌‎شوند.

رشد غیر طبیعی بیضه: بیماری‌هایی مانند سندرم کلاین فلتر که در آن بیضه افراد رشد غیر طبیعی دارد باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان بیضه می‌شود.

مصرف استروژن در دوران بارداری: مادرانی که در دوران بارداری استروژن مصرف می‌کنند احتمال ابتلا پسرانشان به سرطان بیضه افزایش پیدا می‌کند.

سفید پوست بودن (سرطان بیضه بیشتر در افراد سفید پوست دیده شده است.)

جوان بودن (سرطان بیضه بیشتر در بین سنین ۱۵ تا ۴۵ سال مشاهده شده است.)

تشخیص سرطان بیضه در نوجوانان و جوانان چگونه صورت می‌گیرد؟

بسیاری از نوجوانان و جوانان ممکن است با بروز برخی تغییرات در بدن خصوصا در بیضه ها از گفتن چنین مشکلاتی و درمیان گذاشتن آن با خانواده خودداری کنند. اما بهترین کار این است که آنها را از سرطان بیضه آگاه کنید تا در صورت مواجه شدن با مشکل و احساس ایجاد تغییر در بیضه آن را جدی بگیرد و با خانواده و پزشک متخصص درمیان بگذارد.

در صورت احساس برجستگی یا توده در بیضه خود حتما به پزشک مراجعه کنید تا سرطان در مراحل اولیه سریع تر و راحت تر درمان شود.

با انجام آزمایش هایی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد پزشک معالج می‌تواند سرطان بیضه را در بیمار تشخیص دهد:

سونوگرافی: در سونوگرافی با استفاده از امواج صوتی (امواج اولتراسوند) تصاویری از بیضه و کیسه اسکروتوم (کیسه بیضه) نشان می‌دهد که برای تشخیص ناهنجاری های به وجود آمده در بیضه به پزشک کمک می‌کند.

هنگام سونوگرافی به پشت ‌خوابیده و پاها را باز می‌کنید در نهایت پزشک با استفاده از ژل شفافی که به کیسه بیضه می‌زند، پروب دستی را بر روی آن حرکت می‌دهد تا مشخص شود تومور در داخل بیضه قرار دارد یا در خارج آن.

آزمایش خون: با انجام آزمایش خون پزشک به پروتئین های ساخته شده توسط سلول های سرطانی پی می‌برد؛ به این آزمایش تست تومور مارکر گفته می‌شود. تومور مارکرها موادی هستند که به طور عادی در بدن ما یافت می‌شوند اما افزایش این مواد در خون می‌تواند سرنخی باشد برای وجود سرطان که به تشخیص پزشک کمک می‌کند.

 شنیدن اسم سرطان ممکن است در بعضی ها ایجاد ترس و دلهره کند. متاسفانه اکثر افراد در صورت بروز علائم بیماری جدی به واسطه ترسشان سعی در مخفی کردن آن دارند در صورتی که پیشگیری و اقدام به موقع بیماری کمک بزرگی به پیشرفت درمان می‌کند خصوصا در مورد سرطان بیضه که دیر رسیدن و پشت گوش انداختن آن عواقب جبران ناپذیری را برای فرد به همراه خواهد داشت.

درمان سرطان بیضه در نوجوانان و جوانان

علائم سرطان بیضه

سرطان بیضه اغلب با شیمی درمانی و جراحی درمان می‌شود اما بسته به نوع سرطانی که فرد مبتلا شده است بهترین گزینه درمانی برای بیمار تعیین می‌شود.

عمل جراحی برداشتن بیضه (اورکیکتومی رادیکال اینگوینال)

در عمل برداشتن بیضه، پزشک با ایجاد یک برش در قسمت کشاله ران بیضه سرطانی را خارج می‌کنند و با نظر و پیشنهاد فرد، پزشک می‌تواند برای حفظ ظاهر طبیعی بیضه ها از پروتز بیضه استفاده کند. این عمل تقریبا برای همه مراحل سرطان و انواع مختلف آن کاربرد دارد.

جراحی برداشتن غدد لنفاوی مجاور

اگر سرطان بیضه پیشرفت کند ممکن است غدد لنفاوی مجاور را تحت تاثیر قرار بدهد بنابراین جراح با ایجاد برش در قسمت شکم غدد لنفاوی را جدا کرده و آن را برای انجام آزمایشات بیشتر مورد بررسی قرار می‌دهد. جداسازی غدد لنفاوی برای درمان نوع غیرسمینوما سرطان بیضه صورت می‌پذیرد.

شیمی درمانی

در شیمی درمانی از داروهای قوی به منظور از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می‌شود که در سراسر بدن در گردش است و اگر سلول های سرطانی علاوه بر قسمت بیضه ها در نقاط دیگر بدن گسترش پیدا کرده باشد از بین خواهد برد. از شیمی درمانی اغلب بعد از عمل جراحی و درصورت پیشرفته شدن سطح بیماری و سرطان در فرد استفاده می‌کنند.

پرتو درمانی

در پرتو درمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی پرتو های پر انرژی از جمله اشعه ایکس را فرد می‌تابانند. در طول روش پرتو درمانی فرد بر روی یک میز قرار می‌گیرد و دستگاه بزرگی در اطرافش به حرکت در می‌آیند و با تاباندن پرتوهای پر انرژی نقاط دقیق بدن را مورد هدف قرار می‌دهند. از پرتو درمانی برای درمان نوع سمینوما سرطان بیضه استفاده می‌شود.

جهت اطلاع از ساعات حضور دکتر بهار اشجعی در مطب و ویزیت توسط ایشان با ما در ارتباط باشید.

 

سوالات متداول درباره سرطان بیضه در نوجوانان و کودکان

در رده سنی بین ۱۵ تا ۴۵ سال بیشترین میزان ابتلا به سرطان بیضه مشاهده شده است.
بهتر است زمانی که متوجه تغییرات و علائم سرطان بیضه شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید زیرا تومور سرطانی در طی ۲ ماه به ۲ برابر اندازه خود می‌رسد.
خوشبختانه اگر سرطان به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است و جای نگرانی نیست.
ممکن است توده های ایجاد شده در بیضه بدون درد ظاهر شود که باید احتمال سرطانی شدن بیضه را داد.
با اینکه شیمی درمانی یکی از متداول ترین راه‌های درمان سرطان می‌باشد اما نمی توان از عوارض آن چشم پوشی کرد. از جمله عوارضی که شیمی درمانی می‌تواند داشته باشد می‌توان به خستگی، ریزش مو، حالت تهوع، افزایش خطر ابتلا به عفونت و ... اشاره کرد.
از جمله عوارضی که ممکن است بعد از پرتو درمانی برای هر فرد رخ دهد می توان به خستگی، حالت تهوع، قرمزی پوست، تحریک ناحیه شکم و کشاله ران و ... اشاره کرد.
5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری
6

نوشته های مرتبط

درد بیضه در کودکان
دسامبر 26, 2022

درد بیضه و تشخیص علل ایجاد درد


مطالعه بیشتر
عفونت ادراری در کودکان و نوزادان
آگوست 16, 2022

عفونت ادراری در کودکان و نوزادان و اقدامات لازم برای آن


مطالعه بیشتر
واریکوسل در کودکان و نوجوانان
جولای 5, 2022

واریکوسل چیست؟ درمان واریکوسل در کودکان و نوجوانان


مطالعه بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای رزرو نوبت و تعیین وقت ویزیت با ما در تماس باشید | فرم تعیین وقت

درباره دکتر بهار اشجعی


دکتر بهار اشجعی دارای بورد فوق تخصصی در جراحی کودکان و نوزادان از پزشکان منحصر به فرد و ماهر در زمینه جراحی اطفال و کودکان در تهران هستند، ایشان دوره پزشکی عمومی را در دانشگاه شهید بهشتی تهران گذراندند و بعد از اتمام دوره پزشکی عمومی به تحصیل در رشته جراحی عمومی در دانشگاه شهید بهشتی تهران پرداختند، بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی در رشته جراحی عمومی، در رشته جراحی اطفال پذیرفته شدند و دوره جراحی اطفال را در دانشگاه علوم پزشکی تهران گذراندند و موفق به کسب رتبه اول کشوری در برد فوق تخصصی جراحی اطفال شدند.

خدمات دکتر بهار اشجعی


  • جراحی فتق کشاله ران در کودکان
  • جراحی فتق ناف در کودکان
  • ختنه در کودکان
  • عدم نزول بیضه در کودکان
  • تنگی مجرای ادرار در کودکان
  • جراحی هیپوسپادیاس در کودکان

راه های ارتباط با ما


  • مطب:  تهران ـ انتهای بلوار کشاورز، رو به روی درب شرقی بیمارستان امام خمینی، ساختمان شیشه ای سبز، پلاک ۳۷۰ شماره ۴۱۶ طبقه ۳ واحد ۱۹
  • ۰۲۱-۴۴۸۰۶۶۶۸ | ۰۲۱-۴۴۸۴۱۸۶۲

  • بیمارستان کودکان تهران: تقاطع خیابان طالقانی و ولیعصر، روبروی جهاد کشاورزی، پلاک ۴۵۴

  • بیمارستان لاله شهرک غرب: تهران ، شهرک غرب ، فاز ۵ ، خیابان سیمای ایران ، نبش فلامک جنوبی
  • نوشته‌های تازه

    • مقعد بسته یا بدون سوراخ در نوزادان
    • درد بیضه و تشخیص علل ایجاد درد
    • سرطان بیضه، علائم و نشانه های آن
    • هیرشپرونگ در کودکان و نوزادان
    • عفونت ادراری در کودکان و نوزادان و اقدامات لازم برای آن
    کلیه حقوق متعلق به سایت دکتر اشجعی می باشد.
    طراحی شده توسط آمیناگروپ