بواسیر یا هموروئید که به تورم و بازشدگی ورید های مقعدی گفته میشود، یکی از بیماریهای شایع در بین گروه های مختلف جامعه است. بیماری بواسیر یا هموروئید در کودکان و نوزادان نیز گاهی به چشم میخورد اما درصد ابتلای کودکان به این بیماری کمتر از بزرگسالان است. با این حال احتمال ابتلای کودکان و نوزادان به بواسیر یا هموروئید همچنان وجود دارد.
دکتر JOHN F. JOHANSON از کالج Wisconsin در این باب در مقاله خود مینویسد:
in both sexes, a peak in prevalence rates was noted from age 45-65 yr, with a subsequent decrease after age 65 yr
در هر دو جنسیت، اوج میزان شیوع بواسیر یا هموروپید از سن 45 تا 65 سال مشاهده شده و پس از 65 سالگی کاهش یافت.
منبع مقاله: researchgate.net
بطور کلی سبک زندگی صحیح تر و میزان فعالیت زیاد کودکان نسبت به بزرگسالان، مانع از ابتلای آنها بواسیر یا هموروئید میشود اما با این حال به علت اصلی ابتلا به بیماری بواسیر در هر سنی، یبوست و خشکی مدفوع میباشد. علل دیگری نیز در ابتلای کودکان به بواسیر دخیل هستند که همگی به نوعی عوامل یبوست در کودکان و به دنبال آن هموروئید در کودکان میباشند و به شرح زیر هستند:
برای درمان یبوست در کودک خود با دکتر بهار اشجعی (۰۲۱۴۴۸۴۱۸۶۲) تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: هیپوسپادیاس چیست؟ + درمان هیپوسپادیاس در کودکان
معمولا بواسیر یا هموروئید در کودکان و نوزادان با علائم زیر بروز میکند:
برای تشخیص هموروئید در کودکان توصیه میشود که حتما از ناحیه مقعدی در حالتی که بواسیر متورم باشد، عکس گرفته شود تا با ارسال عکس بواسیر به دکتر، از رفت آمد اضافی جلوگیری شده و به تشخیص بهتر کمک شود.
میتوانید تصاویر خود را در تلگرام (۰۹۱۹۱۳۶۹۰۷۴) برای دکتر بهاراشجعی ارسال نمایید.
بیشتر بخوانید: علائم شقاق مقعدی در کودکان و راههای درمان آن + علت بروز شقاق مقعدی در کودکان
جهت ارسال تصاویر میتوانید از طریق اینستاگرام و تلگرام اقدام نمایید.
هنگامی که کودک یا نوزاد شما به بیماری بواسیر یا هموروئید مبتلا شد، جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه در بیشتر موارد با درمانهای خانگی و تغییر سبک زندگی و عادات غذایی، بواسیر در کودکان و نوزادان قابل درمان است. درمان خانگی و بدون جراحی و عمل برای درمان بواسیر در کودکان و نوزادان توصیه میشود که با کمترین عوارض و بی دردسر قابل انجام هستند.
بواسیر یا هموروئید در کودکان به ندرت بروز می کند اما با این حال دور از انتظار نیست و به کمک روش های درمانی خانگی و تغییر عادات غذایی درمان پذیر است و در موارد بسیار خاص نیاز به عمل بواسیر در کودکان میباشد. با این حال مراجعه به پزشک برای معاینه و تشخیص اکیداً توصیه میشود.
بیشتر بخوانید: علائم و راه های تشخیص آبسه پری آنال در کودکان و نوزادان + درمان آبسه مقعدی در نوزادان و کودکان
درمان بواسیر با روش های خانگی و به کمک تغییر عادات زندگی اشتباه میتواند در کمترین زمان به درمان کامل بواسیر در کودکان و نوزادان کمک کند. هدف تمام روش های درمان خانگی بواسیر در کودکان، جلوگیری از بروز یبوست در کودکان است که علت اصلی ابتلا به بواسیر میباشد.
درمان های خانگی بواسیر یا هموروئید در کودکان شامل موارد زیر میباشد:
! لطفا توجه کنید که هیچ یک از موارد بالا نباید بدون مشورت و نظارت پزشک مورد استفاده قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید: راه های درمان عفونت ادراری در کودکان + درمان سوزش ادرار در کودکان دختر و پسر
درمان بواسیر یا هموروئید کودکان و نوزادان با عمل جراحی قطعا آخرین انتخاب درمانی در موارد بسیار حاد آن هم با نظر پزشک خواهد بود؛ چراکه در موارد حاد نیز با تغییر سبک زندگی و تغذیه کودک میتوان بیماری هموروئید کودکان را درمان کرد. تنها در موارد خیلی خاص و بنا به تشخیص پزشک متخصص جراحی اطفال استفاده از روش های تهاجمی، مانند عمل جراحی بواسیر کودکان، به شکل سرپایی صورت میگیرد.
برای مشورت با دکتر بهار اشجعی و درمان بواسیر در کودک خود میتوانید از طریق فرم رزرو نوبت اقدام نمایید.
قطعا پیشگیری از بواسیر در کودکان میتواند گزینه بهتری از ابتلا و درمان بواسیر در کودکان باشد. به همین جهت رعایت برخی نکات در سبک زندگی و عادات تغذیه ای صحیح میتواند از ابتلای کودکان به بواسیر جلوگیری کند. روش های پیشگیری از بواسیر یا هموروئید در کودکان به شرح زیر است:
بیشتر بخوانید: علت التهاب واژن در کودکان دختر چیست؟
دکتر بهار اشجعی با سابقه ای درخشان در درمان بیماری های مقعدی کودکان، از بهترین متخصصان بیماری های مقعدی برای مشاوره در درمان و معاینه بواسیر یا هموروئید کودکان و نوزادان در تهران شناخته میشوند. برای رزرو نوبت معاینه بواسیر یا هموروئید در کودکان با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل فرمایید.
میتوانید سوالات خود را در انتهای همین صفحه مطرح نمایید، دکتر بهار اشجعی پاسخگوی سوالات شما خواهد بود.
بیشتر بخوانید: جراحی تنگی مجرای ادرار در کودکان